Menü
Kosár

Mobil szúnyogháló (Ablakra | Insecta) szerelési segédlet


Szúnyogháló mobil ablak szerkezete


1. Lépés: Fektessük le a szúnyogháló, majd a tokvégekre a síneket.

Ügyeljünk rá, hogy a sínek rácsusztatásakor ne mozdítsuk el oldal irányban ugyanis a tokvégeken kialakított műanyag eltörhet!

Megjegyzés: Amennyiben a sínek nehezen csúsznak a helyükre abban az esetben érdemes a műanyag tokvégen kialakított csúszó rész mindkét oldalát megreszelni vagy óvatosan vágni belőle szike, kés segítségével.


2. Lépés: A fix akasztó alumínium profil végeibe helyezett fix akasztó összekötő műanyag elemet csúsztassuk rá az oldalsó sínek végeibe.

A művelet során ügyeljünk rá, hogy az oldalsó sínek lehetőleg merőleges pozícióban legyenek a tokhoz képest, ugyanis a műanyag tokvégek feszülés hatására eltörhetnek!


3. Lépés: Az összeszerelt szúnyoghálót fektessük le egy egyneletes felületre ügyelve, hogy a műanyag elemek ne feszüljenek, majd az oldalsó sínek külső oldalán képezzünk olalanként 2-3 db (mérettől függően) 8 mm-es furatot egyenletesen elosztva (ábrán fekete ponotkkal jelölve), opcionálisan előfurhatjuk a csavarok helyét a 8 mm-es furaton keresztül egy 3,2 mm-es furat segítségével a könyebb csavarozás érdekében. A csomag tartozéka 6 db 8 mm-es furattakaró.

Megjegyzés: Azért nem képzünk előre furatot mivel minden felszerelési hely más, így előfordulhatna, hogy nem megfelelő helyre esnek az előre kialakított furatok.

Ajánlott rögzítési pontok