Menü
Kosár

Mobil szúnyogháló (Ajtóra | Insecta) szerelési segédlet


Szúnyogháló ajtó szerkezete


Szúnyogháló ajtó megnevezések


1. Lépés: A szúnyogháló kicsomagolása során ügyeljünk arra, hogy a húzó profilra helyezett húzó profil fogadót ne fordítsuk el ugyanis előlegesen úgy csomagoljuk, hogy a mágnesek polaritása megfelelően álljanak.


2. Lépés: Fektessük a szúnyogháló ajtót egy egyenletes felületre, majd csúsztassuk rá a tokvégekre síneket úgy, hogy a szélesebb (37.6 X 19.6 mm) sín a szúnyogháló ajtó felső részére kerüljön, a keskeny sín (27.6 X 19.6 mm) a szúnyogháló ajtó alsó részére kerüljön.

Ügyeljünk rá, hogy a sínek rácsusztatásakor ne mozdítsuk el oldal irányban ugyanis a tokvégeken kialakított műanyag eltörhet!

Megjegyzés: Amennyiben a sínek nehezen csúsznak a helyükre abban az esetben érdemes a műanyag tokvégen kialakított csúszó rész mindkét oldalát megreszelni vagy óvatosan vágni belőle szike, kés segítségével.


3. Lépés: A húzó profil fogadó részét csúsztassuk bele az alsó, felső sínekben kialakított nútba.

A művelet során figyeljünk rá, hogy a sínek a szúnyogháló ajtóra merőleges állásban legyenek, ugyanis oldal irányú erő esetén a tokvégek eltörhetnek!

Megjegyzés: Amennyiben a húzó profilban található fogadó összekötö műanyag elem nehezen csúszik a sínbe érdemes mindkét oldalát megreszelni vagy óvatosan vágni belőle szike, kés segítségével.


4. Lépés: Az összeszerelt szúnyogháló ajtót fektessük le egy egyneletes felületre ügyelve, hogy a műanyag elemek ne feszüljenek, majd a húzó profil fogadó külső oldalán képezzünk 3 db 8 mm-es furatot egyenletesen elosztva (ábrán fekete ponotkkal jelölve), opcionálisan előfurhatjuk a csavarok helyét a 8 mm-es furaton keresztül egy 3,2 mm-es furat segítségével a könyebb csavarozás érdekében.

A csomagban található konzolokat rögzítsük fel a felszerelendő felületre a mellékelt 3X16 reisser csavarok segítségével.

Pattintsuk be a szúnyogháló tok részét a konzolokba, majd a kialakított furatokon keresztül rögzítsuk meg a huzó profil fogadót is. A mellékelt 8 mm-es furattakarókat helyezzük a furatokba.

Megjegyzés: A húzó profil fogadón azért nem képzünk előre furatot mivel minden felszerelési hely más, így előfordulhatna, hogy nem megfelelő helyre esnek az előre kialakított furatok.


Ajánlott rögzítési pontok